lördag 29 januari 2011

Utedag.

Idag när vi vaknade sken solen och jag tror det var lag på att alla måste gå ut :) Efter frukosten packade jag ner korvgrillnings sakerna i ryggsäcken och P startade barnfyrhjulingarna. Han och A hjälptes åt att få ner dom på sjön, så mycket snö på vägen ner att P hade ett rep och drog i när maskinen inte riktigt orkade. Sen åkte dom av hjärtans lust tills det blev dags för korv. Solen gick tyvärr i moln och under grillningen var det helgrått på himlen och det kom ner små hårda snöflingor. Men det sken upp igen och blev lika fint. Så här soligt och fint blev det igen efter snöfallet.
A körde fast, P lurade honom att försöka ta sig över snö som hade drivit ihop.

Här ser ni hur grå himlen var ett tag. Vårat gula hus i bakrunden.

P skulle iväg på hockey så vi packade ihop och baxade upp maskinerna genom snön igen. Då kom granntjejen M med O och O och undrade om vi ville åka pulka hos dom. Och det ville vi, hem och lasta av packningen och byta några kläder. Sen åkte barnen pulka och bob på deras gård. Vi känner dom inte så bra än, barnen går på dagis i Falun men det gick bra. A blev så förtjust i deras katter, som var jättenyfikna och var i vägen mest hela tiden. Den ena klättrade upp i As knä och nosade honom i ansiktet. Nu är vi hemma igen och barnen argumenterade till sig tv-spel... " vi har ju varit ute hela dagen". :) Och det har dom rätt i, en skön utedag.

fredag 28 januari 2011

Grattis P!

I dag hurrar vi för min P som fyller år! Hurra hurra hurra!

Men....vi tar det i rätt ordning...
I går var jag till Lasarettet och röntgade knäet, det gick fort, tjopp tjopp, klart. Svaret får jag av min doktor senare, kanske tom efter magnetröntgen i slutet på februari. Efter jobbet åkte jag ner på stan och köpte en mugg/kopp åt P. Blir så trött på att han tar mina tekoppar hela tiden. Han har tagit ner sina chokladmuggar i källaren och fyllt dom med skruv å sånt :) Joo..det är sant. Det var ett försök att sluta dricka O`boy. Knasigt? Ja. Hittade två ljuslyktor på Indiska som kommer bli perfekta på verandan i sommar. Sen åkte jag till Maxi och handlade mat. Där träffade jag svärfar med sambo och dom passade på att skicka med tulpaner hem till P. Själv så köpte jag med mig en chokladmoussetårta, den var smaskig :)
Ljuslyktor, O`boykopp och tulpaner.

I dag hämtade P och barnen upp mig vid jobbet och vi åkte till lasarettet igen. Den här gången var det J som hade tid hos vår gamla BPV- doktor Peo. ( BPV är en slags yrselsjukdom som båda barnen hade när dom var små) J hade en hosta som höll på i flera månader, därav remissen, dom misstänkte astma. Och eftersom A har hållit på likadant och har besvär när han är sjuk och anstränger sig så tog vi honom med oss. Peo tyckte det var kul att se oss igen och vi gillar verkligen honom, han är så bra, som en vän. Vi pratade om J först, det var ju hans tid. Men Peo trodde inte på någon astma hos honom men vi skulle vara observanta och höra av oss. A däremot...Vi har pratat med Peo om besvären förut och nu fixade han så A fick göra ett blåstest. En sköterska visade och förklarade och A fattade direkt vad han skulle göra. Både på testet och med inhalatorn. Sådana här gånger är han så cool, inget spår av någon ADHD problematik. Full uppmärksamhet hela tiden. Han fick alltså ta medicin och göra om testet igen. När vi träffade Peo igen så sa han att A inte behövde ha astma men att han nog hade någon sorts infektion i luftrören som inte hann läka ut ordentligt. Han satte in en behandling med cortison och "akutmedicin"i fyra veckor så skulle vi höra av oss sen. A tog medicin nu på kvällen och kom ihåg precis hur han skulle göra, andas ut, dra in luft/medicin och hålla andan medan han räknade till fem. Och att skölja ur munnen efteråt. Jag är så stolt över mina barn i dag, dom var så duktiga.
När jag kom hem efter jobbet så sov jag och P en stund, helt slut. Sen fikade vi tårta och chokladbollar och öppnade paket innan P åkte på hockey. Han ska iväg i morgon igen och på söndag är det innebandy. När fick jag ledig kväll då? En annan gång antar jag :)

onsdag 26 januari 2011

Prinsessan av Hunsen.



Prinsessans nya tossor.

Idag var jag till min vän L, som har Mollys muffins och hämtade mina nya fina tossor. Hunsenedition One of a kind. För hon tänkte aldrig mera göra den här modellen med rutor :) Vill ni ha ett par tossor så finns det andra modeller på bloggen, bara att beställa så skickar hon. Finns en massa annat fint där också. Jag var på väg hem när det knackade på dörren och någon frågade om L skulle ha bröd och det skulle hon tydligen för hon kastade på sig kläder och gick ut :) Jag fick mota bort hennes hund som ville bli klappad och följa efter. Vad var det på gång? Jo, brödbilen! Ett äldre par som kommer varje onsdag och säljer bröd. Det finns ingen butik kvar i byn.... Jag köpte typ lunchpinnar och vaniljfyllda munkar. :)
På jobbet så fick jag massage av den nya massösen och hon var duktig. Och det var välbehövligt! Kommer säkert att ha ont i morgon. Nu: läggning av barn.

tisdag 25 januari 2011

Magsjuk hund.


Vad kan jag säga? Är det inte meningen att man ska få någon god nattsömn här längre? Inatt har jag varit upp med en magsjuk hund, flera gånger. Torkat kräk och släppt ut henne när hon har bett om det. När min klocka ringde var jag som död och det gick en halvtimme innan jag ens kollade vad klockan var. Sms:ade min syster, som är min assisterande chef, att jag kom till klockan 8 istället. Jag jobbar ju 08.00- 15.00 nu när P jobbar skift men när han har frivecka så börjar jag 06.00. Men jag orkade alltså inte det idag.
Har så ont i kroppen....ryggtavlan värker av ömma spända muskler, nacke och axlar protesterar. Till och med benen värker. Meeeen....jag ska på massage på jobbet imorgon, det ska bli guld! Och jag har bokat en tid för helkroppsmassage hos en kvinna som en arbetskamrat rekommenderade. Dit ska jag på måndag. Har aldrig fått helkroppsmassage förut. Önskar vi hade ett badkar, skulle vara skönt att sjunka ner i ett varmt bubbelbad nu. Får väl bli spikmattan istället. Men det blir nog efter Bygglov för nu ska jag ge barnen kvällis och få allt i ordning till imorgon.

Ha det gött!


Men va faaaaan....HUR länge håller den där jävla handbollen på???? Har inte sett ett vettigt tv-program på flera veckor. GAAAAAAH!

söndag 23 januari 2011

Någon annans ord.


Ibland har någon annan skrivit något som är så bra, så klockrent att jag bara kan hålla med :)
På Livskrafter kan man idag läsa det här inlägget. Läs och begrunda.

Jag skrev ju att jag mådde bra, att det var lättare att leva. Kunde jag inte få ha några dagar till i lugn och ro? Det började i natt. Jag vaknade av att barnen var vakna, förstod att det var ganska tidigt för P hade inte kommit hem efter nattjobbet än. Dom hade slagit på x-boxen och börjat spela. Jag gick upp och kollade vad klockan var...04.45 tyckte jag det stod. Pratade med barnen, att dom borde sova längre men dom var pigga sa dom. Gick in i köket igen och drack vatten, slängde en blick på klockan... den var bara 02.40! Marsch i säng!! A måste ha vaknat och tyckt att han var pigg och redo för spel. Jag hade lovat att dom skulle få spela direkt på morgonen nämligen, i förhoppning om en sovmorgon. Nu blev hela dagen knasig....mycket spel förvisso men ändå. Gnälligt, tramsigt, ätit dåligt, pratat konstant och inte lyssnat, gäller båda barnen. Sagt till om något hela dagen tror jag. Fick nog på kvällskvisten när P åkt och skrek åt dom att sluta springa omkring och kasta små gosedjur på varandra. Båda fick komma och sätta sig i soffan och jag pratade med dom om hur det kändes när dom bara struntade i allt och gjorde som dom ville.
Sa att dom fick gå och lägga sig nu, borsta tänderna, byta till pyjamas och gå in i sängen, fast det eg inte var dags än. Läste en saga för att A skulle varva ner lite mera men det var knappt det märktes. Men hur dryga eller sura dom än är så är dom väldigt noga med kram och godnatt vid läggningen och det är skönt, att man inte skiljs åt som ovänner även om det är väldigt puppigt ibland :) Hoppas dom somnar snabbt.... Jag måste gå ner och hänga en tvätt och vill inte riskera att dom hör det och börjar ropa till varandra och så är cirkusen igång igen.
Andas, andas...stilla mitt hjärta...lämna oron därhän.

lördag 22 januari 2011

Hunsenlunch.


Nu vid lunchtid, ca 12.15, har det slagit om till vitt/grått och snöfall. Bilden är över samma sjö fast åt andra hållet.

Varit ut i snön en sväng. Först med bilen upp till byn och köpte blommor till eftermiddagens kalas. Och sen på hundpromenad. Det var ganska kallt åt benen utan långkalsonger men skönt ändå. Väldigt vitt mot morgonens rosa bild ( finns i förra inlägget) men jag behåller mitt rosa humör :)
När vi hade bokat resan var jag alldeles knasig här hemma, pussade på barnen och dansade omkring, tror jag sjöng nån fånig visa också. Kände mig otroligt lycklig, glad, upprymd och kärleksfull. Barnen tröttnade på mig så jag lade mig på sängen och tackade, inte bara för resan utan för allt annat bra som jag har. Jag låg där och log för mig själv och kände mig nöjd. Och känslan har dröjt sig kvar... på något sätt... det känns lättare att leva, lättare att vara glad och nöjd. Jag tror att det är en gåva. PA bad ju om en upplevelse...något som skulle hjälpa mig. Och medialitet handlar ju väldigt mycket om personlig utveckling och om tillit, att tro på sig själv. Och det är såklart lättare om man är lite nöjd och tacksam. " Tacksamhet är helande för känslorna" står det i en bok jag har. Jag har två böcker som alltid ligger vid min säng det är The Secret/ Rhonda Byrne och Leva med glädje/ Sanaya Roman. Leva med glädje kom ut långt innan den andra men handlar om samma sak och jag tycker den förklarar bättre. Både själva hemligheten och annat.... i livet, tänkte jag skriva men det handlar om så mycket mer :D
I alla fall, ibland när jag har en fråga/ fundering så brukar jag välja en av dom och på måfå öppna en sida. Nästan alltid är det något som hjälper mig. Och förvånansvärt många gånger får jag samma svar/ funderare flera gånger efter varandra... jag är väl inte klar med uppgiften kan jag tro :) Hoppas att den sköna känslan håller i sig. Visst..jag har varit arg och irriterad efter det men det är inte på samma sätt inuti...

Här får ni ett citat ur Leva med glädje:

De uppfattningar du sänder ut om dig själv,
bestämmer hur andra människor ser på dig.

Hunsenmorgon.


Så här såg det ut för en liten stund sedan, ca 08.30.

Trött.... Igår somnade jag på spikmattan, kanske en halvtimme. Och såklart kunde jag inte sova sen när det var dags, fast jag la mig rätt sent. Jag såg på Lets dance, läste bok och sent omsider kom jag på att jag hade min halva vitlöksbaguette från Vivo i Hosjö kvar. Och eftersom magen knorrade så värmde jag på den och njöt. Så himla goda! Men...nu är jag trött, haft J i sängen och P kom ju hem vid 07.00 snåret så då vaknade jag till. J gick upp och jag försökte sova igen...gick sådär. Barnen var rätt högljudda och tjafsade om något, lika bra att gå upp.
I dag var det meningen att J skulle gå på kalas men eftersom han har varit hemma från dagis och fortfarande hostar lite så blir det inget. Men jag tror att det är ok att han är med till Ps pappa, han har fyllt 60år och vi ska dit och fika på eftermiddagen när P sovit klart.
Tänkte skriva något mera men jag minns inte vad det var....jag kanske återkommer senare :)

onsdag 19 januari 2011

Vabbat.


Fick åka hem och vabba på eftermidagen idag. J hade feber och var hängig. Men i morgon får han vara hemma med P och A åker buss hem. Jag ska åka ner på stan och köpa present, ifall J kan gå på kalas på lördagen. Sen ska jag på PartyLite visning och skulle jag bli sen så har mamma lovat att passa barnen en liten stund. P ska jobba natt men jag tror att jag hinner hem innan han åker.
Pappa fick ju sin "atomdrink"dvs radioaktivt jod för nån vecka sedan. Trodde inte det var sådana restriktioner runt det nu för tiden men han skulle inte träffa småbarn, gravida osv och vi skulle hålla avstånd ifrån honom pga strålningen. Låter läskigt. Idag var han och mamma ner till Uppsala och han fick ligga stilla på röntgen i över en timme ( visst var det så?) Den visar ifall alla dumheter är borta ur kroppen eller om det finns mera kvar. Så nu håller vi tummarna. * håller*
Annars då? Ja.... livet rullar på som vanligt med gympapåsar, utedagar, matlådor och tider att passa. Men när jag står ensam på jobbet med öronpropparna i...då...då är jag redan i Egypten och badar i Röda havet, känner solen i ansiktet och äter god mat på en restaurang :) Fast jag tänker inte hoppa över sommaren, jag längtar efter den med.
Nu kom A upp och påstod att han frös....fick ta tempen men han hade ingen feber. Än. Bäddade om honom med överkastet och hoppas att han inte blir sjuk också.
Tänkte göra en massa när jag åkte hem tidigare men det blev ingenting av det. Spelade lite x-box med J, läste bok, surfade, lagade mat, åt semla, alltså inget vettigt alls :)

måndag 17 januari 2011

Som sagt...blask.


Idag när jag hämtade barnen så var alla barn mer eller mindre blöta. Men min äldsta var nog värst...Han måste ha simmat genom vattenpölen som fanns. Byxorna var så tunga att dom hängde och han gick på dom. När jag kom fram till honom var han som en disktrasa, på två sätt, jag kunde ha vridit ut kläderna och han var helt slut. Han stänkte vatten på mig med sina blöta handskar och var väldigt otrevlig. När jag hämtade ryggsäcken jagade han lillebror under förevändning att han skulle krama honom men istället hade han omkull honom i blötsnön. Varför detta då? Jo, jag missade nämligen medicinen i morse. Det var bara jag och A uppe så det var lugnt och skönt och jag glömde bort den. Sååå typiskt, första riktiga dagen på fritids också. Så han hade all anledning att vara slut och dryg. Dom har fått spela större delen av eftermiddagen/ kvällen för då är A någorlunda ok. Läggningen kan bli en jobbig historia men jag hoppas att han är så trött i skallen att han inte orkar tramsa så mycket. Jag och J har försökt ha tålamod men jag har inte tolererat vad som helst. Man får inte bete sig illa för det.
I morgon ska A åka skidor på skolan, jag hoppades att dom skulle strunta i det när det var så tråkigt väder men dom skulle åka ändå. Kul.... tur jag slipper åka och bli pissblöt och varm på några dumma skidor.

Blask.


Blask å slask idag.. Tråkväder. Förra inlägget va trevligare.

söndag 16 januari 2011

Bokat!

Makadi BayMakadi Bay i Egypten, bilden lånad från Vings sida.


I lördags bokade vi en resa till Egypten och Makadi Bay, hotellet heter något så krångligt som : Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach. Hotellet är helt nytt och öppnar i februari. Det har en egen vattenpark på området och ligger vid stranden. En strand som enligt uppgift inte är uppdelad som på många andra ställen i Egypten. Den ska vara väldigt fin men det ligger ett korallrev nära så dom rekommenderade badskor för att slippa trampa på vassa koraller och sjöborrar. Hon på resebyrån sa att det inte var någon fara, hon hade inte använt skor när hon var där men jag tror det kan vara en bra idé när det gäller barnen iallafall. Vi ska ju inte åka förren i november *suck* Men det kan ju vara bra att hotellet har hunnit fått allt i ordning innan vi kommer. Kan någon annan vara försökskanin :) Lääängtar!
Stort tack till min sambo! Och till A-C som såg till att vi fick tummen ur och bokade. Ja, för vi åker tillsammans med syrran och hennes familj och det känns tryggt :)
Det funkar tydligen att be om saker :) För B lovade att fixa bilen åt P också. Alla nöjda.

lördag 15 januari 2011

Att be om något.


Härom kvällen skrev jag ett långt blogginlägg...som inte gick att publicera, texten kapades i slutet på raderna.
Nu har jag ingen lust att skriva om samma sak igen....tror jag...

Var till PA igår...vi skulle rensa lite energi på mig och sen ha kurs. Men hon "la mig på bänken" hela tiden. Jag var stel i höger sidan, den manliga. Jag jobbade för mycket, det var för mycket praktiskt och för lite "flum". Jag/ vi behövde ha roligare...i vardagen, inte bara"ut och äta/dansa/bio roligt. Ändå tycker jag att vi har ganska roligt, vi kan flamsa och tramsa med varandra i vår familj. Men jag kan förstå vad hon menar, för ibland är man ju bara less på allt plockande och gnällande osv. Hon höll händerna över mitt knä, tyckte inte det kändes bra. Jag stod och stampande sa hon och när jag undrade om det var rent fysiskt eller om hon menade att mitt liv stod och stampade så skrattade hon och sa, näe...rent fysiskt. Och det är ju sant, på Hacken står och går man små korta steg hela tiden. Hon sa också att rent andligt så måste jag våga tro på mig själv, att jag kan. Hon bad uppåt att jag skulle få några andliga upplevelser inom tre dagar! Spännande! Hoppas bara att jag uppfattar dom :) Jag har ju fastnat i Personal jesus, både med Depeche Mode och med Johnny Cash, speciellt det här: Lift up the receiver, i`ll make you a believer . Reach out, touch fate! Och under en tid så har en massa sådana texter, talesätt, ordspråk osv passerat i min hjärna. Jag antar att allt handlar om att våga tro. Och om att våga be om det man vill ha och tro att man kommer att få det. Ask and you shall receive.
Vi har pratat om att åka utomlands när jag fyller år, ja, det är långt dit men man måste nästan boka långt innan om man ska få det man vill ha. P har varit väldigt motsträvig.... Syrran har sett ett hotell i Makadi Bay i Egypten som hon vill bo på. Och det vore kul att åka med dom. Vi har kollat på andra alternativ i Egypten också så jag passade på att fråga PA vad hon trodde. Och hon sa att det här hotellkomplexet lyste när hon kollade på det och att det andra stället liksom mörknade. Så hon tyckte syrrans hotell verkade vara det bästa för oss :) Någon som varit i Makadi Bay?
Över till något annat....P har fått ett kort vikariat på G-bo papperbruk, där han sommarjobbade. Hoppas på att det blir förlängt. Så idag blir jag och barnen ensamma hela dagen för P åker på hockey efter jobbet. Ingen idé att åka hem mellan när han redan är halvvägs. Och jag hoppas att min farbror B kommer och tittar på 145:an idag, vi vill att han ska hjälpa till att rostlaga den. Och nej, man kan inte laga rost :) Men man säger ju så....
Nu blir det lite jobb....ja, man måste ju städa undan lite och inte bara ha roligt vid datorn ;)

Nu får vi tro på att det vi bett om slår in...jag vill ha min resa och P vill få bilen fixad :)

lördag 8 januari 2011

Små steg.


Jag gillar verkligen min Paulo Coelho kalender, Visdom. Den är så fint illustrerad och jag hoppas på träffande citat under årets gång. Jag har bestämt mig för att inte tjuvkika i den utan låta varje uppslag vara nytt i mina ögon. På det här uppslaget står det:
" Han började upptäcka Guds närvaro i allt han gjorde, utan att tänka på det. Varje bord han snickrade, varje stol han gjorde, lät honom förstå att livet är heligt och att de små sakerna är viktiga i universums förvandling. Yrket blev hans främsta skola; ingenting var oviktigt och varje ögonblick bar evigheten och skapelsen inom sig." / Det femte berget.

Nu behöver man ju inte tycka att ens jobb är fantastiskt för det.....eller tro på Gud. Men jag tror på att vi behöver stanna upp och se även dom små tingen och dom små stegen som viktiga. Tex " det spelar väl ingen roll om jag sopsorterar när land som Indien släpper ut en massa farliga saker" Nä, det kan tänkas oviktigt...men om du lägger allt som du kastat under ett år på en stor hög, då är det inte så lite! Bäst att lägga det i rätt hög då. Eller att du stannar upp och SER en annan människa, om så bara med ett tack när någon håller upp dörren eller har ett leende till hon i kassan på Ica. Ni har säkert fler exempel själva på små underbara saker som gör skillnad om så bara för er själva. Men ibland orkar man ju bara inte...det vet jag med. Just nu är jag i en svacka.... Det gör ont i kroppen, det går segt på alla möjliga fronter och min energi är låg. Jag försökte snabbtanka lite på sängen nyss men jag blev bara irriterad på dom andras pladder. Ingen idé att ligga kvar då, jag skriver en blogg istället :) Kanske kan jag meditera lite senare. Om man alltid väljer att se det tråkiga och mörka så BLIR livet tråkigt och tungt. Man får det man sänder ut. Men ibland undrar jag om vi inte behöver lite tråkigt också, för att kunna uppskatta det som är bra. Det gäller att inte fastna i det mörka bara. Har själv varit i en period av riktigt mörker...och dit vill jag inte igen.
Hmm...kanske ett lite pretto inlägg....men skit i det! Det är ju min blogg och jag skriver vad jag vill :D
Här skulle jag vilja sitta och meditera en stund eller bara smyga undan och vara ifred, andas.

onsdag 5 januari 2011

Trött, fika, medicin, sova.


Dom här tre dagarna har gått bättre än förväntat på knäfronten och svullnaden har lagt sig något. Har dock varit riktigt riktigt trött på jobbet, både vanligt trött och trött i kroppen. Har lagt mig ibland för att få vila musklerna, bara att få släppa ner axlarna en stund hjälper.
Igår var jag och fikade med I och S på Princess....trevligt sällskap men nog skulle fiket behöva en ansiktslyftning. Kändes väldigt slitet och omodernt, på fönsterplatsen på andra sidan från oss var dynan på soffan så skitig att det var pinsamt.Skulle inte ha velat slå ner rumpan där. Vi hejade på PA med sällskap som också fikade. Borde ringa till henne och hade tänkt göra det i veckan...men nu verkade det ju fånigt att ringa dagen efter så jag tar det nästa vecka. :)
Idag när jag kom hem så låg det två tider till röntgen, en i januari och en i februari. Någon som vet varför man gör både vanlig röntgen och magnetröntgen? Om dom nu ser allt så bra på magneten så varför inte bara göra den?
A hade inte fått någon medicin idag heller....P hade missat. Och han åkte på hockey så jag fick ta hand om kvällsmat och läggning. Som bara är larv och trams utan medicin. Men jag hoppas att A somnar fortare utan. Har inte vågat se efter än. Han har svårt att somna, stackaren. Kan ligga vaken länge. Nu är ju visserligen hans dygn rubbat pga ledigheten men han är vaken rätt länge annars också. Funderar på att be om barnvakt någon dag, skulle vara kul att gå på bio, börja i Js rum eller bara få vara ifred en stund. Vi har gått och nött på varandra länge under ledigheten och det märks, tyvärr.

måndag 3 januari 2011

Tulpanfunderingar.

Första dagen på jobbet gick skapligt efter elva dagars ledighet. Knäet funkade ok och ryggen högg till rejält tre- fyra gånger. Men jag kände att jag var försiktig och rörde mig inte som jag brukar. Det tråkiga var att maskinerna gick så dåligt, jag var på packen. Dvs avdelningen där vi packar plåstren i dom små askarna som ni köper. Det krånglade överallt, då blir det trist. Men jag funderade på min trädgård....det funkar alltid som humörhöjare :) Kom att tänka på mina tulpanlökar som jag planterade i höstas. Vita lite flata tulpaner på båda sidorna om en riddarsporre och på ena sidan är det kompletterat med rosa, mera toppiga tulpaner och på den andra är det fransiga, röd/svarta papegojtulpaner. Hoppas det blir som jag tänkt mig :) Man vet aldrig med växter...eller rådjur för den delen. Men dom brukar inte äta på något i trädgården, undantaget äppelträdet förra säsongen, det blev väl beskuret. Lääängtar efter vår!

Vem är det som står under häggen och kikar ut över ängen? Rånda, skogsrået eller kanske bara ett rådjur?

söndag 2 januari 2011

Själva nyåret, 2010/ 2011


Så...nu är 2011 här....ett nytt år, nya möjligheter.
Vi firade in nyåret här hemma med en lite bakvänd meny. Förrätten åt vi redan dagen innan, till kvällsmat :) Det var skagenröra med extra räkor på rostbröd. På dagen på nyårsafton åt vi efterrätten som var sockerkaka med coctailbär och grädde. Senare på eftermiddagen åt vi tacos, vi är ju en barnfamilj ;) På kvällskvisten blev det film...Varning för djur ( kass, men barnen gillade den) då smaskade vi i oss chips, lösgodis och läsk. Barnen hade bestämt att dom skulle vara uppe till tolvslaget. Johannes snubblade på målsnöret och somnade strax före 00.30. Amadeus däremot gick och lade sig 00.40. Tidigare, ca 22.30 hade vi varit ute och tittat efter raketer men vi hörde dom mest. Det var i alla fall vackert ute med ett lugnt snöfall och marschallernas fladdrande lågor. Runt tolvslaget fick vi se grannarnas raketer över åkern mot oss, det var ju snällt :)
Dagen efter sov vi rätt länge innan vi gjorde oss i ordning och åkte in till Ps mamma för att fira lite jul :) Vi träffade ju inte henne då. Ps syster och familj var också med. Barnen var nöjda över att få julklappar igen och jag med :) Jag fick en fin tekopp från Sagaform och ett te. Vi köpte med oss pizza på hemvägen...men nu börjar det blir dags att strama åt ät-tyglarna. Och imorgon är det jobb-dags. Undrar hur det kommer att gå? Knäet är svullet än och gör ont. Det hugger i ryggen ibland och axlarna är stela och ger mig huvudvärk. Bah! Jag har en frisk och stark kropp!!!